De constante dreigingen op het internet

Toegang tot het internet is niet meer weg te denken en de dag van vandaag beschouwen we het als een nutsvoorziening. We zijn afhankelijk van het internet en dat maakt ons dan ook kwetsbaar voor de gevaren ervan. Dagelijks zijn er massaal aanvallen met virussen, ransomware, hackings, exploits, etc. De beveiliging van uw netwerk zou een topprioriteit moeten zijn.

Als IT-verantwoordelijke bent u nooit zeker welk nieuwe bedreiging klaar staat om uw netwerk aan te vallen.


Meer info

Zelflerend beveiligingssysteem

Met de beveiligingsoplossing van Sophos behoort dit definitief tot de verleden tijd. Daar waar de klassieke oplossingen gebruik maken van lijsten van gekende virussen, lekken, malware, etc. en dus updates doen nadien, gaat Sophos een stap verder. Sophos gaat uit van de gebruikte (aanvals)technieken en detecteert pro-actief nieuwe aanvallen, ook al zijn ze nog niet gekend. Het is een zelflerende toepassing die van elke mogelijke bedreiging een evaluatie maakt. Dé doorslaggevende reden waarom edpnet voor Sophos gekozen heeft.

Door dit zelflerend proces wordt verdachte data sneller en accurater opgespoord en onderzocht. Er wordt tijdig gedetecteerd en geblokkeerd, preventief gereageerd (zelfs als malware op 1 specifiek eindtoestel actief wordt, zal het volledig afgeschermd worden van uw netwerk, om zo erger te voorkomen) en nadien wordt er ook hersteld naar originele staat.

Beveilig uw Wi-Fi

Het is een dagelijkse strijd voor veel IT-managers om inzicht te krijgen in wat er op hun draadloze netwerken precies gebeurt. Met het centrale Wi-Fi beheer van Sophos kan u voortaan heel eenvoudig het verkeer en de gebruikers die de meeste bandbreedte verbruiken, identificeren. U kan alle nodige stappen ondernemen om de prestaties te verbeteren.
De oplossing is eenvoudig te installeren en te beheren. Uw draadloos/draadloze netwerk(en) zijn in een mum van tijd geconfigureerd. U mag er zeker van zijn dat u met de Sophos draadloze Access Points toonaangevende prestaties geleverd krijgt.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om gecontroleerde internettoegang te verlenen aan bezoekers en andere gasten in uw netwerk: stel een dagelijks wachtwoord of tijdgebaseerde vouchers in, personaliseer de toegang tot het hotspot-portaal met uw eigen servicevoorwaarden en branding, ...

Hoe werkt het

Naast een centrale Sophos Firewall die in uw netwerk wordt geïnstalleerd, worden alle eindtoestellen (PC’s, smartphones, etc) op kantoor, thuis of onderweg voorzien van de nodige Sophos software. Vanaf dan zijn de Sophos centrale en de client-software constant in communicatie met elkaar.

En dat is wat de Sophos oplossing zo sterk maakt: Synchronized Security. Uw volledig netwerk met alle clients en de Firewall werken als 1 geheel. Het is een simpele en effectieve oplossing, die zorgt voor een nog betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen. Via een centrale webpagina beheert u alles zelf: toestellen kunnen eenvoudig toegevoegd, weggehaald, en geanalyseerd worden. U wordt op de hoogte gebracht van elk evenuteel risico.

Met Sophos heeft u eindelijk controle over de situatie!

Waarom kiezen voor een Sophos oplossing

  • Een all-in-one oplossing: anti-virus, anti-malware, anti-cryptolocker en firewall
  • Centraal beheer & beveiliging van uw Wi-Fi
  • Centraal beheer in de cloud
  • Eenvoudig maar toch zeer gesofisticeerd
  • Maandelijkse facturatie op basis van gebruik
  • Bescherming zonder vertraging, gebruikers merken geen vertraging in het gebruik van hun pc
  • Sophos is internationaal gerenommeerd en bovendien marktleider in het KMO-segment

Contacteer ons voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte